Ascot strategie

Ascot strategie

De Ascot strategie is een logisch systeem om je inzetten voor roulette op te baseren. Hierbij hoef je niet elke ronde opnieuw te bedenken wat je in gaat zetten. Je leest heel simpel je volgende inzet af uit een reeks die je van tevoren hebt opgesteld. De kracht van de Ascot is dat je hoger inzet met winst die al gemaakt hebt, en juist je risico lager maakt als je verlies oploopt. Lees hoe je dit klassieke systeem uitvoert, om je winsten bij roulette te optimaliseren.

Hoe werkt het Ascot systeem

Het Ascot systeem is een strategie met van tevoren bepaalde inzetten. Bij sommige roulettestrategieën moet je elke beurt opnieuw uitrekenen wat je inzet gaat worden. Bij de Ascot schrijf je eerst op papier een aantal inzetten op die bij jouw budget passen. Schrijf bijvoorbeeld een reeks van 1 tot en met 9 op. De middelste inzet daarvan (namelijk 5) moet corresponderen met een roulette-inzet die jij ook zonder systeem zonder problemen zou doen. Dat kan gaan om 5 euro, maar ook om €50 of zelfs 50 cent. En natuurlijk kan je een hele andere reeks opstellen rond een inzet die past bij jouw roulettebudget. Door van tevoren een reeks op te stellen kom je nooit voor verrassingen te staan. Je hoeft bij dit systeem ook je bets niet te veranderen.

Bij welke bets zet je in met de Ascot strategie

Fifty fifty bet Roulette

Je zet hier, zoals bij wel meer roulettestrategieën, in op de makkelijkste bets die bij het spel toegestaan zijn. Dit zijn de bets die als je wint altijd jouw eigen inzetbedrag aan winst opleveren. Deze zogenaamde fifty-fifty bets komen in zes verschillende smaken.

  • Zet in op alle rode of op alle zwarte getallen van het speelbord. Je kunt, door naar de kleur te kijken, onmiddellijk zien of je gewonnen hebt.
  • Zet in op de even of oneven getallen. Van allebei de categorieën zijn er 18 getallen aanwezig. Ook hier kan je natuurlijk heel snel zien of je wint of niet.
  • Of je kunt kiezen voor alle lage getallen (1 tot en met 18) of een inzet op alle hoge getallen (19 tot en met 36).

Bij al deze fifty-fifty bets heb je bijna 50% kans per beurt om te winnen. En telkens als je wint wordt jouw eigen inzet verdubbeld. Heb je €5 ingezet, dan krijg je je €5 terug plus €5 winst. Dat is natuurlijk makkelijk verdienen!

Een reeks van getallen opzetten

Je gaat bij de Ascot strategie een reeks van getallen opschrijven, die overeenkomt met je inzetten. Dat betekent dat je alleen met de getallen van deze reeks inzet. Het is niet zoals het Labouchere-systeem een reeks waarbij je getallen wegstreept en ze dan vergeet. Je kunt juist verschillende keren van inzet wisselen, en tijdens het spelen een aantal keer op hetzelfde getal terechtkomen. Begin dus met een getal vast te stellen dat voor jou een gemiddelde inzet vertegenwoordigt. En kies 3 tot 10 getallen aan weerszijden ervan. Bij een reeks met een gemiddelde inzet van 5 zou die er als volgt uit kunnen komen te zien.

  • 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9

Winnen en je inzet aanpassen 

Winnen met Ascot

Je begint de eerste beurt met het inzetten van het gemiddelde getal van jouw reeks. In ons voorbeeld is dat €5. Als de bal op een getal van jouw bet terechtkomt, dan telt het online casino automatisch je eigen inzet als winst bij je saldo op. Bij het Ascot systeem wissel je dan in principe na elke beurt van inzet.

  • Als je wint, dan zet je de volgende beurt in met een inzet die één stapje hoger is. In ons voorbeeld is dat een inzet van €6. Je hebt net €5 winst gehaald, dus deze inzet kan jij je prima veroorloven. Dat is de kracht van de Ascot: je geeft alleen meer geld uit als je winst hebt gemaakt.
  • Als je hebt verloren, dan zet je in met een inzet die één stapje lager op je reeks staat. In ons voorbeeld is dat €4. Je hebt net verloren, dus om je risico op een nog groter verlies kleiner te maken, verlaag je je inzet.

Hoe lang speel je door met de Ascot

Bij dit systeem is het eigenlijk de bedoeling om te stoppen met spelen, zodra je één van de uiterste getallen van je reeks hebt bereikt. Ben je helemaal onderaan of boven aan de reeks gekomen. dus bij 1 of 9 in als voorbeeld, dan stop je.

  • Als je de 1 hebt bereikt, heb je zoveel verlies gehaald dat het niet verantwoord is om door te gaan. Stop met spelen en probeer het later nog eens – misschien staat Vrouwe Fortuna dan aan jouw kant.
  • Als je bij de 9 terecht bent gekomen, dan heb je zoveel gewonnen dat je nu rustig aan kan doen. Speel de volgende keer verder met dezelfde reeks of met een nieuwe getallenreeks.

Aan de andere kant kan je ook mikken op een bepaald winstdoel. Stel voor jezelf bijvoorbeeld vast dat je €25 aan winst wilt maken. Zodra je deze €25 bereikt, stop je met spelen. Het maakt niet uit op welke tree van de Ascot strategie je op dat moment beland bent!

€250