Labouchere strategie

Labouchere strategie

Sommige roulettespelers vinden het lastig om te bepalen wat goede inzetten zijn. Daardoor lopen ze ongewild geld mis en halen ze hogere verliezen dan nodig is. Zulke spelers hebben veel aan een strategie waarbij de inzetten min of meer automatisch worden berekend. Zodat ze nooit meer hoeven te twijfelen of een inzet wel past bij hun geluk op dat moment. Het Labouchere systeem is een strategie waarmee de wiskunde je een handje helpt om de juiste inzetten bepalen. Daarmee krijg je een krachtig stuk gereedschap in handen om je kansen bij roulette te verhogen. We leggen hier uit hoe de klassieke Labouchere strategie werkt. 

Wat voor soort roulette strategie is het Labouchere systeem

Dit systeem bestaat al bijna even lang als de allerbekendste grote roulettestrategieën. Daarmee hoort hij in het gezelschap van systemen zoals de Martingale, de d’Alembert en het Fibonacci-systeem. Deze strategieën werden meer dan twee eeuwen geleden al door enthousiaste spelers opgesteld. Al deze strategieën maken gebruik van eenvoudige wiskunde om telkens de juiste inzethoogte te berekenen. Die spelers van toen hebben alle mogelijke scenario’s doorgerekend voor je. Jij hoeft dus, zonder zelf met wiskundeformules aan de slag te gaan, alleen maar de juiste inzet te kiezen. En daarmee kan je, zoals met alle roulettesystemen, je winstkansen aanzienlijk opkrikken.

Hoe werkt het Labouchere systeem

Bij dit systeem ga je een reeks van inzetten opstellen en die vervolgens wegwerken.

Een inzetreeks maken

Inzetreeks maken

Om te beginnen kies je een inzet die past bij jouw budget. Zet je elke ronde van roulette meestal €10 in, dan wordt de helft van dit bedrag dit de kern van jouw Labouchere-reeks. Letterlijk: je kiest namelijk 4 getallen boven en onder deze halve inzet, en schrijft die op papier. Dan krijg je de volgende inzetreeks:

  • 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9

Hoe ga je nou inzetten bij roulette? Je kiest telkens het eerste en het laatste getal van de reeks uit, en telt die bij elkaar op. In dit geval krijg je een inzet van 1 + 9 = €10, die je plaatst op een fifty-fifty kans. Deze vaak gebruikte inzet heeft zes opties. Je kunt inzetten op alle rode of alle zwarte getallen, alle even of alle oneven getallen of op alle hoge of alle lage getallen.

Winst halen

Met een fifty-fifty kans is jouw winstkans net iets lager dan 50%. Gemiddeld zul je ongeveer de helft van alle rondjes dus winst halen. Zolang je winst haalt, is alles koek en ei. Telkens wordt jouw eigen inzet verdubbeld, wat er in ons voorbeeld op neerkomt dat je steeds €10 aan winst haalt. Als je wint, dan schrap je de inzetten die je zojuist hebt gedaan. Je streept de 1 en de 9 dus door in je reeks. Bij de volgende ronde kies je weer de hoogste en laagste inzet, nu een 2 en een 8. Dat geeft je weer een inzet van €10, die je weer op een fifty-fifty bet inzet.

Zo ga je door totdat je de hele reeks hebt weggewerkt. Als je dat hebt gedaan, dan kan je stoppen met de strategie en je winst veilig stellen. Maar je kunt ook een nieuwe of dezelfde reeks opstellen en opnieuw met de strategie spelen. Of je probeert een andere techniek, zoals de Tier et Tout strategie.

Verliezen en je inzet aanpassen

Verlies je? Dan schrijf je de inzet die je als laatste hebt gedaan (in ons voorbeeld: €10) achteraan je reeks. Deze inzet wordt nu automatisch je hoogste inzet. Je volgende inzet wordt dan: 2 + 10 = €12. Door de hogere inzet die je op deze manier doet, win je een hoger bedrag. En zo kan je het verlies dat je hebt opgelopen wegwerken. Ook deze inzet schrap je van je briefje als je hebt gewonnen.

Wat is het effect van de Labouchere strategie

Als je de reeks die je hebt opgesteld zonder verliezen wegwerkt, dan heb je meteen een heel mooie winst in handen gekregen. Je hoeft je niet te beperken tot een reeks van 9 cijfers: je kunt ook een veel langere of een kortere reeks maken. Maar het fijne van dit systeem is, dat het je de kans geeft om je verliezen voor een groot deel goed te maken. Omdat je steeds een wat hogere inzet doet als je verliest, kan je hogere winsten halen. En zo het negatieve saldo wegwerken. Net als de kolommen strategie kan de Labouchere even wat tijd kosten om te leren begrijpen. Ook moet je redelijk snel kunnen hoofdrekenen om lekker door te kunnen spelen. Maar als je de strategie onder de knie hebt, dan heb je een klassieke methode om je saldo op peil te houden. En om uiteindelijk naar een beter roulette resultaat toe te werken.

Hoe en waar kan je de Labouchere strategie uitproberen

Labouchere tactiek uitproberen

Je kunt deze strategie met elke gewenste inzet spelen en hij is te gebruiken bij elk soort roulettespel. Dus bij Europees en Franse roulette, bij Amerikaans roulette en bij live roulette games. Hier hebben we een stel casino’s gehighlight met veel roulette games en met uitstekende speeltegoedbonussen. Als je dit krachtige, eeuwenoude systeem wilt uittesten, dan zijn deze websites de eerste halte voor je!

€250